notka

ZDJĘCIA NA TYM BLOGU OBJĘTE SĄ PRAWEM AUTORSKIM I ZABRANIA SIĘ ICH KOPIOWANIA ORAZ PUBLIKOWANIA BEZ WIEDZY AUTORA POD GROŹBĄ KARY

:)

Witam wszystkich stałych i nowych czytelników :)

Amelka

Kasia

wtorek, 15 stycznia 2013

Śniadanko

Ostatnio zadziwiam koleżanki moimi pomysłamina śniadanie.
 Oto owsiano - otrębowa pita /goferek/,
z ziołowym twarożkiem, kurczakiem, ogórkiem i czarnymi oliwkami.



5 komentarzy:

  1. czy można przepis? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto na gofry to ciasto naleśnikowe. Uprzedzam, że robię je na płaskiej gofrownicy, na takiej z dużymi otworami nie wiem czy dosyć wyrośnie.
      1 jajo
      2łyżki mąki owsianej
      1 łyżka otrąb owsianych
      1 łyżka kartoflanki/ lub budyniu, jeśli robę na słodko/
      płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Wody około szklanki. Składniki zmiksować, poczekać do wsiąknięcia przez otręby. Ja oststnio do tej masy dodaję łyżkę otrąb orkiszowych i łyżkę lnu

      Usuń
  2. Lubię takie dania! Wygląda pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale apetycznie wygląda, ochoty nabrałam.

    OdpowiedzUsuń